Zákazu heren zastupitelstvo nefandilo. Zatím

Zákazu heren zastupitelstvo nefandilo. Zatím
ilustrační foto

S návrhem obecně závazné vyhlášky, která by zakázala propagaci a provozování sázkových her, loterií a jiných podobných her, vystoupili na pondělním zastupitelstvu představitelé klubu KDU ČSL. Návrh byl ale odložen. 

Podle jednoho z předkladatelů Petra Kousala jsou v řadě měst herny zakázány. „Úplný zákaz mají třeba v Brně, Krnově, Přerově, Otrokovicích. Někde se tak zákazu nebojí. Hazard má mnoho negativních dopadů," uvedl Kousal. Podle jeho kolegyně Zuzany Bartošové by se herny nerušily, ale jakmile jim vyprší povolení k provozu, začala by se jejich další existence řešit.

Primátorka města Alena Rašková ale vystoupila s názorem, se kterým se kterým se ztotožnila většina zastupitelů. Zákaz heren by podle ní nic neřešil, pouze by způsobil další problémy. „Všichni hráči by stejně měli možnost hrát přes internet, a to nekontrolovaně. Navíc by vznikly černé herny, kde bychom nemohli kontrolovat přítomnost dětí nebo lidí na dávkách,“ dodala s tím, že je veřejně známé, že městu díky hazardu přistane každoročně v kase slušná suma v řádu desítek milionů korun. Zastupitelé nakonec odhlasovali odložení návrhu. (ber)

Ilustrační foto: RC modely

Poslat nový komentář