Pomůžete Společné cestě? Kluci Koláčkovi si to zaslouží

Pomůžete Společné cestě? Kluci Koláčkovi si to zaslouží
ilustrační foto
Další fotky: 
Pomůžete Společné cestě? Kluci Koláčkovi si to zaslouží
Pomůžete Společné cestě? Kluci Koláčkovi si to zaslouží

Pamatujete na kluky Koláčkovy? Čtrnáctiletá trojčata, Vojta, David a Olda, se nikdy nepostaví, nevidí, sami se nenají ani nepromluví. Psali jsme o nich vloni na podzim v souvislosti s charitativním koncertem v Malém Hradisku. Více si můžete přečíst zde http://pvnovinky.cz/zpravy/28977-pribeh-cloveka-vojta-david-olda. Jejich maminka Alena Kosmáková založila spolu s přáteli zapsaný ústav Společnou cestou s námi z.ú., jehož hlavním účelem je zajistit budoucnost našich dětí.

„Díky tomu ,že s našimi dětmi již pár let žijeme v „našem trochu jiném světě“, víme, že je málo zařízení, která by přijala lidi s kombinovaným postižením. Většinou se jedná o zařízení vyhraněná podle diagnóz. My, rodiče i naše rodiny, bychom chtěli i nadále žít blízko svých dětí. I za pár let, kdy třeba už nebudeme zvládat náročnou fyzickou i psychickou čtyřiadvacetihodinovou péči sami. Proto jsme se rozhodli pokusit se zřídit takové zařízení, které by nám umožnilo za pomoci zkušeného personálu žít s dětmi dál," sdělila PvNovinkám Alena Kosmáková.

Na koupení pozemku či objektu, kde by svůj sen mohli realizovat, ale potřebují peníze. Proto prosí o pomoc i naše čtenáře. "Dovoluji si poprosit když ne o finanční pomoc, tak alespoň o sdílení naší myšlenky. I to potěší a povzbudí. Více informací najdete na našich stránkách http://www.spolecnoucestou.cz/. Pro tento účel pomoci jsme zřídili veřejnou sbírku na transparentním účtu číslo: 115-3520510227/0100. V případě vašeho zájmu o Darovací smlouvu pro náš z.ú., kterou můžete následně uplatnit při slevě na dani z příjmu, kontaktujte mě, prosím, na mailové adrese: info@spolecnoucestou.cz. Děkujeme všem za čas, který jste věnovali přečtení těchto slov. A velice si vážíme vaší případné podpory našeho projektu," děkuje za sebe a děti Alena. (ber)

Foto: archiv Alena Kosmáková

Poslat nový komentář