Faltýnek odešel z vedení Agrofertu

Faltýnek odešel z vedení Agrofertu
ilustrační foto vecernikpv.cz

Místopředseda hnutí ANO, prostějovský zastupitel Jaroslav Faltýnek, skončil ve vedení společnosti Agrofert. Portálu Seznam.cz to sdělil on sám.

Do dvou týdnů Andrej Babiš definitivně převede svůj majetek do svěřenského fondu, aby vyhověl nově zpřísněnému zákonu o střetu zájmů. Spolu s Babišem se z firmy také stahuje dvojka hnutí ANO, Jaroslav Faltýnek. "Bylo to pro mě těžké rozhodnutí, protože jsem té firmě vlastně věnoval posledních 18 let, vždy jsem dal přednost práci pro Andreje Babiše a Agrofert. A když dneska pan Babiš vlastně přestává být akcionářem, tak z mého pohledu je to logický krok, že vlastně následuji pana Babiše naplno. Na sto procent do politiky," říká v rozhovoru pro Seznam Faltýnek.

Pro Babiše je nepostradatelný. Jako první místopředseda ANO  řídí celé hnutí; obvykle vede schůze stranického vedení. V parlamentu jako šéf poslaneckého klubu ANO udržuje jednotu sedmačtyřicetičlenné frakce. A coby předseda sněmovního zemědělského výboru hlídá agrární legislativu.

Před vstupem do politiky měl Jaroslav Faltýnek v představenstvu Agrofertu na starost důležitou zemědělsko-potravinářskou část, kdy skupoval nejrůznější podniky do skupiny - například olomouckou mlékarnu Olma. (Zdroj Seznam.cz)

Komentáře

První vlaštovka jaro nedělá. Pán inženýr má tolko funkcí, že to normální člověk neuvěří. Tak možno pokračovat, rezignovat třeba ve vodárenská společnosti, když z vody tečou zisky do Veolia Francie právě za pomoci tychto zastupitelu.

Poslat nový komentář