Stavební technika vyjede na dvojici náměstí. Odboje a Neumannovo

Stavební technika vyjede na dvojici náměstí. Odboje a Neumannovo
ilustrační foto
Další fotky: 
Stavební technika vyjede na dvojici náměstí. Odboje a Neumannovo
Stavební technika vyjede na dvojici náměstí. Odboje a Neumannovo

Náměstí v Prostějově v posledních letech prochází obnovou. Další v řadě revitalizací čeká na Neumannovo náměstí a náměstí Odboje. Obě lokality obsadí stavbaři již 5. září 2017 a práce zde potrvají do 31. října.

„Náměstí čeká rekonstrukce zpevněných i nezpevněných ploch,“ uvedl první náměstek primátorky Zdeněk Fišer a přidal specifikace prací, které tady budou konkrétně probíhat. Revitalizace Neumannova náměstí se dotkne komunikací, chodníků a vzniknou zde také chodníky nové. Vybudovány budou nové zpevněné plochy pro kontejnery, rekonstruovat se bude veřejné osvětlení. Obnovy se dočká také zeleň. „Celkem budou v parku vysazeny čtyři nové vzrostlé listnaté stromy, do živých plotů a plošných výsadeb bude vysazeno asi tři sta padesát keřů,“ doplnil Fišer. Trávníkové plochy budou založeny na ploše zhruba 1 363 m². Myslelo se také na posezení. Lidé budou moci využívat šesti laviček, pro odpadky zde budou instalovány dva koše. Chybět nebude ani šest venkovních fitness prvků. Práce si vyžádají částku 1 449 058 Kč včetně DPH.

Revitalizace náměstí Odboje se zaměří na komunikace a zpevněné plochy, rekonstrukci sedmi stožárů veřejného osvětlení. Také zde se bude obnovovat zeleň a doplňovat nová. „Celkem bude v parku vysazeno devět vzrostlých listnatých stromů, do živých plotů bude vysazeno sto dvacet keřů, do trvalkových záhonů asi pět set padesát okrasných travin a trvalek,“ uzavřel Fišer. Trávníkové plochy budou založeny na ploše asi 1 533 m², lidé budou moci využívat šesti laviček a dva odpadkové koše. Práce si vyžádají částku 2 053 342 Kč včetně DPH. Obě revitalizace má na starosti firma STRABAG a.s.. (red)

 

Mapy: Atelier DPK Brno

Poslat nový komentář