Tip na víkend: ZOO Olomouc

Tip na víkend: ZOO Olomouc
ilustrační foto
Další fotky: 
Tip na víkend: ZOO Olomouc

Hned tři akce chystá na poslední zářijový víkend ZOO Olomouc. Těšit se můžete na rozhlednu, vlky a Světový den zvířat.

Posledně jmenovaný připomene podzimní vědomostní stezka, opět v režii DDM Olomouc. Ta poskytne malým i velkým návštěvníkům zoo spoustu překvapivých informací.

Návštěvou „Vlčího stánku“ skupiny FOREST se můžete připojit k Národnímu vlčímu týdnu (National Wolf Awareness Week 2017) pořádanému ve Spojených státech amerických, jehož cílem je zvýšit povědomí veřejnosti o nezastupitelné úloze velkých šelem v přírodě. Osvětová kampaň doplněná bohatou vlčí expozicí v altánku naproti výběhu vlků arktických přiblíží všem zájemcům život těchto zvířat a důležitost jejich ochrany.

A v neposlední řadě zahrada oslaví víkend rozhleden. Čeká vás 10 kvízových otázek na deseti mezipatrech po cestě na vrchol celý víkend. 28. září je totiž je Dnem věží a rozhleden ČR zahajujícím Měsíc věží a rozhleden ČR. „Olomoucká zoo je jedinou zoologickou zahradou v naší republice, která má ve svém areálu kovovou vyhlídkovou věž. Pokud milujete výšky a jste navíc soutěživí, vystupte až na vrchol! Cesta okořeněná zajímavými otázkami uteče jako nic a na vyhlídkové plošině si můžete zkontrolovat správné odpovědi. Zároveň tam najdete superotázku. Tři vylosované správné luštitele obdarujeme," vzkazuje mluvčí zahrady Karla Břečková. (ber)

Foto: ZOO Olomouc

Poslat nový komentář