Severní obchvat brzdí několik pozemků

Severní obchvat brzdí několik pozemků
ilustrační foto

Téma severního obchvatu je aktuálně svázáno zejména s majetkoprávním vyrovnáním, jinak řečeno, výkupy pozemků definovanými příslušným záborovým elaborátem. V této oblasti došlo k významnému posunu, když odkup většiny pozemků je smluvně ošetřen. Koncem října tohoto roku se sejde pracovní skupina, která stav verifikuje a navrhne další postup u pozemků (v řádu jednotek), které se prozatím vypořádat nepodařilo.

Přesný počet pozemků, které ještě nejsou vypořádány, magistrát nezveřejnil. V květnu byl na informace mnohem sdílnější. „Výkupy pozemků běží naplno. Přesto se patrně nevyhneme nepopulárnímu opatření, kterým je vyvlastnění. Jak informoval Jiří Rozehnal z Kanceláře pro výkupy pozemků, nepodařilo se dohledat osm osob a těmto bude nutné stanovit opatrovníky. Jsou to lidé, kteří žijí v cizině či zemřeli a jejich potomky se nepodařilo dohledat. Otevřeny zůstávají čtyři případy, u některých se možná nevyhneme podání návrhu na vyvlastnění. Tito majitelé žádají buď přemrštěnou cenu, až 3 tisíce korun za metr, nebo trvají na vykoupení celého pozemku,“ vysvětlil tehdy první náměstek primátorky Zdeněk Fišer.

„Není možné z řady důvodů detailní záležitosti výkupu medializovat, našimi partnery jsou převážně soukromé subjekty a je nutno respektovat jejich právo na ochranu neveřejných údajů,“ uvedl místopředseda pracovní skupiny k severnímu obchvatu a uvolněný radní Jaroslav Šlambor s tím, že ostatní záležitosti spojené s přípravou projektu (investorem je Olomoucký kraj) běží bez problémů. V přípravě je mimo jiné žádost o vydání stavebního povolení.

„Dotační část celého projektu je zajištěna cestou ITI (teritoriální investice) Olomoucké aglomerace, v souladu s její integrovanou strategií. Jakmile bude zajištěno majetkoprávní vypořádání, budou informace o postupu přípravy a realizace vlastní stavby severního obchvatu poskytovány z naší strany aktivně, kontinuálně a podrobně,“ uzavřel Šlambor. (ber)

Komentáře

Ten vyvlastňovatel nahoře by měl volit stranu SPHČR.Pokud někdo neví co to je,tak strana holopr.del.níků České republiky.Pokud politici rozkradli a republiku zadlužili a pro sebe natáčí penězovody,tak by se měli občané ptát,proč není na řádný a férový výkup pozemků za slušnou cenu,zatímco Babišové a Faltýnkové vlastní miliardy ze státních dotací na podnikání.To se tato strana nezeptá,protože jejich hlavní guru Zeman už vyvlastnil Regecovou za Philips a ukázalo se,že to bylo akorát na velké hnědé.

"Severní obchvat brzdí několik pozemků" Stačí si přečíst název článku a hned je jasné, že to bude obrovský problém. Takový pozemek, když se rozhodne brzdit, tak s tím nic neuděláte...

Okamžitě pustit kamiony na Jižní spojku, jinak nám nikdo nic nezaplatí!!

VYVLASTNIT !!!!!!

Paní ing. Havránková z Hradce Králové dala laťku dost vysoko. Vyvlastnění kvůli tomu, že nabízejí celý pozemek, jelikož po využití části pozemku pro obchvat jim zbytek pozemku znehodnotí, tak to bude fakt vacátní. To půjde, pokud v parlamentních volbách zvítězí "třešně" s výsledkem nad 50%.
V to jistě nedoufá ani pan Rybář. P.

Poslat nový komentář