Petr Sokol: Dvojka ODS, odborník s jasnými názory

Petr Sokol: Dvojka ODS, odborník s jasnými názory
ilustrační foto: Petr Sokol

Prostějovsko má v nadcházejících volbách hned několik želízek v ohni. Výraznou osobnost kandidátky občanských demokratů s reálnou šancí na zvolení do Sněmovny představuje kandidát číslo 2, vysokoškolský učitel z Prostějova Petr Sokol. 

Ten nepatří mezi kandidáty, kteří se „vyloupli“ až těsně před volbami. Jasné pravicové názory i celkový přehled v tom, jak funguje schvalování zákonů, dokazuje Petr Sokol během častých vystoupení v celostátních televizích a dalších médiích, kam je zván jako odborník a komentátor. 

Pěkně to předvedl minulý čtvrtek, kdy z olomouckého studia České televize v živém vysílání pořadu Události, komentáře jasně a výstižně komentoval hrozbu, že nám kvůli Andreji Babišovi bude po volbách vládnout obviněný premiér. Jasně se také vyjádřil k možnosti spolupráce občanských demokratů s hnutím Andreje Babiše, když bez vytáček řekl: „Koalice s ANO nejde.“

Na migraci jako Australané

Ze stejného titulu Petr Sokol také například nedávno vedl pro časopis Reflex rozhovor s bývalým australským premiérem Toby Abottem, který v jeho zemi zavedl velmi rozumnou migrační politiku. „Jsem zastáncem tamního principu, že do země nemůžete jako migrant přijít nelegálně. Kdo tak učiní, již v Austrálii nikdy azyl nedostane. To je velmi dobrá inspirace pro Evropu,“ vysvětluje jeden z bodů svého programu Petr Sokol.

Platy místo dotací

Společně s dalšími kandidáty občanských demokratů prosazuje také snížení daní a odvodů, což bude mít za následek zvýšení platů. Pokud bude zvolen, chce si také posvítit na nadbytečné zákazy a regulace. „Ty za současné vlády rostly doslova jako houby po dešti,“ má jasno Petr Sokol.

V parlamentu se neztratí

Dalším argumentem pro Petra Sokola je jeho mezinárodní rozhled. Ten si získal nejenom tím, že hovoří několika cizími jazyky, či zkušenostmi z práce v Evropském parlamentu, ale také například jako volební pozorovatel v Arménii nebo Somálsku. O exotické misi v jedné z nejnebezpečnějších zemí světa říká: „Mnoho Evropanů, kteří s oblibou na vše nadávají, by potřebovalo tuto africkou zemi navštívit, aby vidělo, jak se tu máme v mnoha ohledech skvěle. Taková zkušenost vám dá úplně jiný pohled na život v Evropě.“

Petr Sokol jednoduše patří ke kandidátům, u nichž je záruka, že se ve Sněmovně neztratí a dokáží hned od počátku prosazovat zájmy nás – občanů Prostějovska. Okroužkujme Sokola!

 

Zadavatel: ODS/Zpracovatel: FaceLift communications s.r.o.

Poslat nový komentář