Centrální nákup elektrické energie a zemního plynu

Centrální nákup elektrické energie a zemního plynu
ilustrační foto

Město opět využije elektronickou aukci k nákupu energií. Radní odsouhlasili zahájení přípravy zadávacího řízení nadlimitní veřejné zakázky na dodávky zadávané v otevřeném řízení „Centrální nákup elektrické energie a zemního plynu pro statutární město Prostějov 2019 - 2020“, konkrétně pro organizace zřizované městem.

„Veřejná zakázka bude rozdělena na dvě samostatné části a to podle druhu energie - elektřina a zemní plyn. Jednotlivé části budou v rámci jedné veřejné zakázky posuzovány odděleně a zadány samostatně. Uchazeči se mohou účastnit jedné či obou částí zakázky,“ vysvětlil náměstek Jiří Pospíšil a dodal, že ke konečnému hodnocení nabídkové ceny bude použita elektronická aukce.

„Centrální nákup energií se nám osvědčil a elektronickou aukci využíváme od roku 2009. Příští rok bude aukce zhruba v dubnu/květnu 2018. Je třeba ale říci, že poprvé nemůžeme očekávat snížení cen oproti cenám stávajícím, neboť ceny od našeho posledního nákupu rapidně vzrostly, a to jak za elektřinu, tak i za zemní plyn,“ doplnil náměstek primátorky Jiří Pospíšil. Dle jeho vyjádření nákup elektřiny i zemního plynu město realizuje vlastními silami, včetně elektronické aukce, bez využití externího subjektu (například Komoditní burzy), takže ušetří nemalé finanční prostředky na samotném centrálním nákupu. Město zajišťuje dodávky pro 20 organizací, jejichž je zřizovatelem, či v nich má finanční podíl. Pro elektřinu je to 335 odběrných míst, pro plyn 69.

 

Předpokládaná hodnota této veřejné zakázky je 9,7 milionu korun (bez DPH) za elektrickou energii a 10,1 milionu korun (bez DPH) za zemní plyn. Termín realizace zakázky, období dodávání elektrické energie a zemního plynu, je datováno od 1. 1. 2019 do 31. 12. 2020. (red)

Komentáře

Plyn bych nekupoval vůbec.Radni na jednání napr.dí na celý rok.

Poslat nový komentář