Výsledky voleb v kraji a na Prostějovsku

Výsledky voleb v kraji a na Prostějovsku
ilustrační foto

Vítězem druhé přímé volby prezidenta České republiky se stal stávající prezident Miloš Zeman, kterému dalo hlas 1 983 506 oprávněných voličů, což je 38,58 %. Spolu s ním do druhého kola voleb postupuje Jiří Drahoš, kterého volilo 1 367 358 (26,59 %).

Výsledek voleb je celkem jednoznačný, kromě Prahy Miloš Zeman zvítězil ve všech krajích. Na třetím místě skončil prezidentský kandidát Pavel Fischer, který kromě dvou vítězů jako jediný dosáhl výsledku přesahujícího 10 procent (10,24%).

V Olomouckém kraji výsledky kopírují stav v celé zemi, Miloš Zeman zde získal 45,15 procent voličů, Jiří Drahoš 22,66 procent a třetí Pavel Fischer 10,5 % voličů.

V našem regionu Prostějovska se prvního kola prezidentských voleb zúčastnilo 61,40 procent oprávněných voličů. Miloši Zemanovi dalo svůj hlas 47,98 procent voličů, Jiřímu Drahošovi 22,01 % voličů. Zajímavé je podívat se na výsledky v jednotlivých obcích. Kromě jedné (Hačky) zvítězil ve všech obcích našeho regionu Miloš Zeman, ve většině byl druhý Jiří Drahoš. Ve zmíněných Hačkách dali voliči o dva hlasy víc Jiřímu Drahošovi, Zeman zde byl druhý. Ve Skřípově zvítězil Zeman, druhé místo obsadili se shodným procentem hlasů (11,53) Jiří Drahoš a Pavel Fischer, v Srbcích byl druhý Marek Hilšer a ve Stínavě Pavel Fischer. (ok)

Poslat nový komentář