Nové sprchové kabinky budou mít žáci v ZŠ E. Valenty

Nové sprchové kabinky budou mít žáci v ZŠ E. Valenty
ilustrační foto
Další fotky: 
Nové sprchové kabinky budou mít žáci v ZŠ E. Valenty

Nejprve projektová dokumentace, potom vlastní stavba. Rada města Prostějov odklepla první krok vedoucí k opravě sprchových kabinek v tělovýchovném pavilonu školy. Důvodem opravy je špatný stav hygienického zařízení.

„V prvé řadě musíme vypracovat projektovou dokumentaci pro realizaci opravy sprchových kabinek. Projekt bude obsahovat kompletní výměnu rozvodů vody, vzduchotechniky, odpadního potrubí, zařizovacích předmětů včetně stavebních úprav, což jsou nové obklady a dlažby,“ uvedl první náměstek primátorky Zdeněk Fišer s tím, že termín dokončení bude záležet na tom, co ukáže rozkrytí stěn a podlah.

„Stáří, koroze, vodní kámen a mnoho dalšího se podepsalo na tomto zařízení a teď ho čeká kompletní obnova tak, aby splňovalo všechny současné standardy. Rozhodně bychom byli rádi, aby vše bylo hotovo ještě letos,“ uzavřel Fišer.

Cena za projektovou dokumentaci na opravu dlouhodobě nevyužívaných kabinek si nejspíše vyžádá 60 tisíc korun. „Musím upozornit, že toto zařízení nebylo několik desítek let využíváno. Po rekonstrukci bude k dispozici pro děti z fotbalového centra," doplnila náměstkyně Ivana Hemerková. (red)

Foto: MMPv

Poslat nový komentář