Kapacita Mattoni 1/2Maratonu Olomouc se rychle plní

Kapacita Mattoni 1/2Maratonu Olomouc se rychle plní
ilustrační foto

Za okny vládne zima, ale kapacita devátého ročníku Mattoni 1/2Maratonu Olomouc už se rychle plní. Běžecký závod, který se ve městě uskuteční 23. června, slibuje i letos útok na rekordní časy a chybět nebude ani bohatý doprovodný program včetně vozíčkařské štafety.

Baroko a běh patří k sobě, alespoň v Olomouci. Zdejší závod RunCzech se stal během let druhým největším půlmaratonem v České republice a jednou z nejvýznamnějších společenských událostí celého kraje. Distanci 21,0975 km v barokních kulisách města si nenechají každoročně ujít stovky vytrvalců a hvězd světové atletiky. Půlmaraton a dm rodinný běh poběží dohromady 10 000 lidí. „Běžci by však neměli s registrací na webu www.runczech.com otálet příliš dlouho, téměř polovina z celkové kapacity už je v současnosti vyprodaná,“ vysvětluje manažer závodu Tomáš Coufal.

V Olomouci se bude letos znovu útočit na rekord závodu, který drží časem 1:00:17 už od roku 2014 Geoffrey Ronoh z Keni. Fanoušci budou na trati určitě držet palce i domácí Petře Kamínkové. Velké sportovní výkony přispějí také na dobrou věc. Ve spolupráci se spolkem Trend vozíčkárů Olomouc proběhne i letos na 250 metrovém okruhu ve Smetanových sadech unikátní 24hodinová štafeta na vozíku.

Součástí půlmaratonského programu bude také největší moravský veletrh sportovních potřeb a zdravého životního stylu - Moravia Sport Expo.

Mattoni 1/2Maraton Olomouc je držitelem prestižní zlaté známky Mezinárodní asociace atletických federací IAAF, kterou se může pyšnit jen necelá dvacítka světových měst.

Mattoni 1/2Maraton Olomouc

 

  • 23. června 2018

  • 9. ročník

  • Místo startu a cíle: Horní náměstí

  • Čas startu: 18:30

  • Kapacita závodu: 6 300 běžců

  • Ocenění IAAF: zlatá známka kvality

  • (red)

Poslat nový komentář