Zastupitelé schválili návrh nových členů představenstva VaK

Zastupitelé schválili návrh nových členů představenstva VaK
ilustrační foto

Zastupitelstvo města Prostějova delegovalo na řádnou valnou hromadu obchodní společnosti Vodovody a kanalizace Prostějov, konanou 14. 5. 2018, Alenu Raškovou, primátorku statutárního města Prostějova a v případě její neúčasti ing. Zdeňka Fišera, 1. náměstka primátorky, jako zástupce akcionáře statutárního města Prostějova. 

Zároveň pověřilo delegovaného zástupce, aby na valné hromadě navrhl a hlasoval pro volbu Jiřího Pospíšila, Bedřicha Grulicha a Jiřího Rozehnala, do funkce členů představenstva k datu 16. 5. 2018, a volbu Radka Zacpala do funkce člena dozorčí rady obchodní společnosti Vodovody a kanalizace Prostějov, a.s. k datu 16. 5. 2018.

Podle stanov společnosti Vodovody a kanalizace Prostějov, a.s. má představenstvo tři členy, kteří jsou voleni valnou hromadou na čtyřleté funkční období. V současné době je představenstvo tvořeno pouze zástupci majoritního akcionáře, delegovanými Zastupitelstvem města Prostějova. Výše zmínění by měli nahradit předsedu představenstva Miroslava Hanáka a Jaroslava Faltýnka. V představenstvu zůstává Jiří Pospíšil.

V květnu 2018 končí čtyřleté funkční období i jednomu členovi dozorčí rady, Radku Zacpalovi, který je delegován opětovně. Nadále v radě zůstávají Václav Šmíd, zvolený zaměstnanci a Dušan Opletal, zástupce akcionáře města Konice. (ber)

Komentáře

Vyhodit jich tam potřebuje víc

Poslat nový komentář