Policie bude hlídat utkání Baníku. V Olomouci

Policie bude hlídat utkání Baníku. V Olomouci
ilustrační foto

V sobotu 21. dubna   se  na Andrově stadionu v Olomouci koná fotbalové utkání 25. kola HET ligy mezi mužstvy SK Sigma Olomouc a FC Baník Ostrava. Pokud e tam chytáte, vězte,  že utkání bylo ze strany Policie České republiky vyhodnoceno jako rizikové, čemuž bude odpovídat i opatření, na které se policisté připravují. 

Do bezpečnostního opatření jsou zařazeni policisté pořádkové služby, včetně pořádkových jednotek, dále policisté kriminální a dopravní služby, policejní psovodi, policisté na koních a samozřejmě i policisté z antikonfliktního týmu. Olomoucké policisty budou posilovat kolegové z Moravskoslezského, Zlínského a Jihomoravského kraje. Na opatření se v součinnosti s Policií České republiky podílejí také strážníci Městské policie Olomouc. „Jsme v úzkém kontaktu s fotbalovými kluby a pořadatelskou službou na stadionu," uvedl mluvčí policie Libor Hejtman.

 Policisté budou monitorovat příjezd fanoušků do Olomouce i pohyb po městě, a to jak před zahájením, tak i po skončení utkání. Jedná se zejména o preventivní opatření, jehož cílem je zajištění veřejného pořádku ve městě, bezpečnost občanů a také plynulý a bezpečný provoz na silnicích. „Vyzýváme jak fanoušky, tak širokou veřejnost, aby důsledně dbali pokynů policistů. V případě jakéhokoliv protiprávního jednání budou policisté připraveni zakročit a nežádoucímu jednání zamezit," dodal Hejtman. (red)

Poslat nový komentář