Vstup do zámeckého parku v Čechách pod Kosířem se brzy otevře

Vstup do zámeckého parku v Čechách pod Kosířem se brzy otevře
ilustrační foto

V současnosti na zámku v Čechách pod Kosířem probíhá řada investičních akcí. Jednou z nejdůležitějších je nový vstup do zámeckého areálu směrem od obecního parkoviště. Otevřen by měl být začátkem prázdnin.

Dělníci při bourání části zámecké zdi objevili staré pilíře, které po zrestaurování budou novou bránu lemovat. „Dá se říct, že to bude nová hlavní přístupová trasa do zámeckého areálu, protože ta stávající je od parkoviště poměrně dost vzdálená. Například pro starší návštěvníky dojít až k nám byl sám o sobě docela výkon, takže se budeme snažit jim to zjednodušit obnovením původního historického vstupu do zámeckého areálu,“ vysvětlil kastelán Martin Váňa.

Zámek Čechy pod Kosířem se po nákladné a stále probíhající rekonstrukci, kterou finančně podporuje Olomoucký kraj, vlastník zámeckého areálu, poprvé otevřel veřejnosti 2. dubna 2016. Již během první sezony přilákal více než 30 tisíc návštěvníků, v sezoně 2017 návštěvnost ještě rekordně vzrostla.„Zámecké prohlídkové okruhy vykázaly návštěvnost přes 32 tisíc osob a akce konané zámkem nebo ve spolupráci s dalšími partnery navštívilo téměř 15 tisíc osob. Tím se dostáváme na celkové číslo 47 tisíc, což je pro Olomoucký kraj vynikající vizitka. (ber)

Foto: ber

Poslat nový komentář