Voda v přehradě je dobrá, vzkazují hygienici

Voda v přehradě je dobrá, vzkazují hygienici
ilustrační foto

V minulých dnech vyrazili k plumlovské přehradě hygienici, aby na začátku koupací sezony provedli první kontrolu kvality vody. Zajímalo je především množství sinic. Plumlovská přehrada trpí dlouhodobými problémy právě se sinicemi řadu let. Největší vliv na jejich výskyt má lidská činnost a také absence čističek na přítocích.

Podle ředitelky odboru hygieny obecné a komunální Krajské hygienické stanice Olomouckého kraje Evy Čehovské jsou výsledky výborné aa přehrada si vysloužila modrý smajlík, signalizující, že voda je vhodná k koupání. „Z důvodu zajištění ochrany veřejného zdraví, zjištění účinnosti provedené revitalizace vodní nádrže Plumlov, budou nadále i v rekreační sezoně 2018 prováděny odběry a rozbory vody ke koupání i na ukazatel sinice vždy ve 14denních intervalech," dodala ředitelka.

V loňském roce si přehrada od hygieniků vysloužila modré smajlíky, značící vodu vhodnou ke koupání, až do poloviny srpna. Pak museli hygienici přehradu označili za natolik znečištěnou, že nebyla vhodná ke koupání. (ber)

Ilustrační foto: ber

Komentáře

Dobrá na vyrážku...........hahaha

Poslat nový komentář