Krajské zastupitelstvo schválilo podporu pro sportovce

Krajské zastupitelstvo schválilo podporu pro sportovce
ilustrační foto

Pětadevadesát milionů korun zamíří ještě letos na podporu sportu v Olomouckém kraji. Peníze poslouží například na opravu současných a stavbu nových hřišť nebo tribun. Radost udělají třeba v Libině nebo Němčicích na Hané. Celkem bude z dotačního programu čerpat téměř stovka měst a obcí.

„Některé vesnice si za krajskou podporu vybudují nová antuková sportoviště, jiné se rozhodly investovat do moderních povrchů hřišť a další do závlahového systému trávníků,“ přiblížil účel krajské podpory hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Původně hejtmanství vložilo do dotačního programu na opravy a výstavbu sportovního zázemí 56 milionů korun. Kvůli velkému zájmu žadatelů ale přidalo ještě dalších devětatřicet milionů navíc.

„Věřím, že díky krajské podpoře se klubům podaří zlepšit zázemí pro amatérské i profesionální sportovce,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast sportu František Jura.

Rozdělení peněz na jednotlivé projekty schválili krajští zastupitelé na svém posledním jednání v pondělí 25. června. Už předtím návrh prošel přes Radu Olomouckého kraje.

Hejtmanství neinvestuje jen do obnovy sportovišť, ale přispívá také na samotnou činnost sportovních celků. Další krajské peníze jdou například na pořádání významných turnajů. (red)

Poslat nový komentář