Hotel Zlechov otevře 1. října!

Hotel Zlechov otevře 1. října!
ilustrační foto
Další fotky: 
Hotel Zlechov otevře 1. října!

Po mnoha letech slávy, zapomnění a destrukce, se hotel Zlechov u plumlovské přehrady vrací do života. Rodina Koláčkova ho hodlá slavnostně otevřít 1. října.

Ladislav Koláček hodlá otevřít restauraci i hotel zároveň. Slavnostní otevření se tak posunula až na říjen. Pak už ale nabídne kromě spánku a jídla i kulturní program, třeba taneční večery s harmonikou. Doufejme, že se rodině Koláčkově, která provozuje i restauraci Na Hvězdě v Jeseníkách, povede Zlechovu vrátit bývalý lesk.

„Měla jsem zde před revolucí svatbu, léta jsme sem chodili na chatařské plesy. Doufám, že zde bude stejně příjemné prostředí a obskuha, jako před lety," nechala se slyšet Ivana Smékalová.

Hotel Zlechov stojí v místě, kde se v minulosti rozkládaly středověké rybníky. Největší z nich se jmenoval Zlechov, podle něhož byl pojmenován i kdysi slavný hotel. Po první světové válce postavil Alois Vojáček u Zlechovského rybníka výletní hospodu. Ta se stala oblíbeným místem nejen místních rybářů, ale i obyvatel Prostějova. V roce 1942 hospoda vyhořela. Po druhé světové válce nechal na stejném místě postavit Robert Víšek stavitelem J. Páclem z Plumlova hotel Zlechov. Hotel byl otevřen od roku 1948. V tehdejší době hotel nechyběl v žádném katalogu ubytování. Nabízel jedenáct dvoulůžkových pokojů, restauraci, kavárnu, výčep a vinárnu. Jeho provoz byl celoroční. Byl hodně využíván k různým oslavám, svatbám, zvěřinovým hodům. Do hotelu se pravidelně sjížděla prostějovská společenská smetánka. V roce 1956 došlo ke znárodnění a hotel převzala Jednota Prostějov. Ta hotel provozovala dalších téměř 40 let. V roce 1992 se o Zlechov přihlásili dědicové prvního majitele, Ivo a Richard Víškovi. Do roku 1999 hotel pronajímali, poté se rozhodli ho prodat. Prošel mnoha rukama, včetně rodiny Skácelových z Prostějova. Na opravu ale došlo až za nynějšího majitele, Ladislava Koláčka. Ten s přípravnými pracemi začal v roce 2014, o dva roky později měl Zlechov otevřít. S definitivní platností by se tak nakonec mělo stát až letos. (red)

http://www.zlechovhotel.cz

Poslat nový komentář