Další preventivní akce policie. Řídím, piju nealko pivo

Další preventivní akce policie. Řídím, piju nealko pivo
ilustrační foto
Další fotky: 
Další preventivní akce policie. Řídím, piju nealko pivo

V úterý v době od 9 do 11 hodin proběhla v centru obce Malé Hradisko na Prostějovsku tradiční akce „Řídím, piju nealko pivo“. Cílem tohoto celorepublikového projektu, na kterém Policie ČR již několik let spolupracuje s Českým svazem pivovarů a sladoven, je šíření osvěty mezi řidiči o tom, že nejoblíbenější český nápoj má pro řidiče bezpečnou alternativu v nealkoholickém pivu.

„Policisté dopravního inspektorátu zastaví vozidlo a provedou běžnou silniční kontrolu. Když řidič při kontrole absolvuje dechovou zkoušku s negativním výsledkem, je zástupcem svazu pivovarů a sladoven odměněn právě nealkoholickým pivem a jednorázovým alkoholtesterem. Drobnými dárky řidiče odměňoval i krajský koordinátor BESIPu, který se akcí v rámci tohoto projektu pravidelně účastní také," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Samozřejmou součástí akce je také připomenutí nulové tolerance ovlivnění alkoholem či jinými návykovými látkami u řidičů a také nebezpečnosti řízení pod vlivem těchto látek. Proto měli všichni kontrolovaní řidiči možnost si vyzkoušet, jak zvládnou koordinaci pohybů při slalomu mezi kužely s nasazenými brýlemi simulujícími stav ovlivnění po požití alkoholu či jiných návykových látek.

„Z kontrolovaných 36 řidičů žádný nebyl pod vlivem alkoholu a několik jiných drobných nedostatků policisté řešili domluvou,“ dodal mluvčí.

Se stejnou akcí se mohou řidiči setkat v dalších prázdninových dnech i na silnicích v ostatních okresech Olomouckého kraje. (red)

Foto: PČR

Poslat nový komentář