Zdenička děkuje dárcům

Zdenička děkuje dárcům
ilustrační foto

O velkém boji Zdeničky Kotyzové, která se potýká s následky těžké autonehody, informují PvNovinky pravidelně. Zdenička je nyní i s maminkou Zdenou v prostějovské nemocnici, kde se podrobuje léčbě botoxem. Obě by chtěly poděkovat za podporu, nejen finanční.

„Botoxové injekce zlepšují stav levé nohy, která je hodně postižená. Podle lékařů je ale obrovská naděje, že Zdenička bude chodit. Jen to prostě bude trvat," naznačila maminka Zdena.

Příští týden odjíždějí na měsíc do lázní v Luhačovicích na další rehabilitace, které Zdeničce velmi pomáhají. A pak je čeká Maďarsko. „Dozvěděla jsem se o tamější léčbě magnetizací mozku. Ten je u dcery stále velkým problémem. Po konzultacích s dalšími lidmi, kteří léčbu absolvovali, jsme se do programu rovněž přihlásily," uvedla maminka s tím, že léčbu by Zdena mladší měla podstoupit na podzim.

Všechny tyto aktivity vyžadují nejen velké úsilí a oběti od rodinných příslušníků, ale také nemalé finanční prostředky. Pojišťovny totiž takové léčení hradí je z části, pokud vůbec. „Stále jsme odkázány na nejrůznější granty, dotace a programy, stejně jako na příspěvky na transparentním účtu, které přicházejí od našich příznivců a kamarádů. Těm všem bych chtěla i jménem dcery moc poděkovat. Zejména pak zaměstnancům firmy Wanzl, kteří se na léčbu složili již po druhé," dodala Zdena Kotyzová starší. (ber)

Foto: archiv ZK

Poslat nový komentář