Rodinám padlých vojáků můžete pomoci i vy. Smskou

Rodinám padlých vojáků můžete pomoci i vy. Smskou
ilustrační foto

Po trojici vojáků, které minulý týden zabil v Afghánistánu sebevražedný atentátník, zůstali rodiče, manželky i děti. Právě těm by chtěli kolegové pomoci prostřednictvím sbírky, kterou vyhlásili.

Výbor Vojenského fondu solidarity vyhlašuje mimořádnou sbírku ve prospěch rodin vojáků rtn. Martina Marcina, des. Patrika Štěpánka a des. Kamila Beneše, kteří přišli dne 5. 8. 2018 o život při útoku sebevražedného atentátníka v Afghánistánu.

„Sbírka bude probíhat až do 31. srpna. Příspěvky můžete posílat na sbírkový účet číslo 44665522/0800 a zadejte variabilní symbol 918. Podpořit rodiny padlých vojáků můžete také prostřednictvím dárcovské sms. Podle toho, jakou částku se rozhodnete věnovat, pošlete sms ve tvaru DMS VFS 30, DMS VFS 60 nebo DMS VFS 90 na číslo 87777," uvedlo tiskové oddělení ministerstva obrany.

Fond solidarity založila armáda společně s Charitou ČR v reakci na úmrtí pětice vojáků v Afghánistánu v roce 2014. Klade si za cíl pomáhat vojákům či jejich rodinám v nouzi. Od roku 2015 vybral asi 7,7 milionu korun, na pomoc z nich putovalo 1,4 milionu korun. Kromě fondu vojáci při tragických událostech často pořádají i vlastní sbírky či charitativní akce. (Zdroj army.cz)

Komentáře

Chudáci kluci.Posílám.Budiž jim čest

Kdo je tam poslal tak ať jim to platí

Poslat nový komentář