Prostějovští průzkumníci pořádají VIII.ročník Soutěže průzkumných hlídek

Prostějovští průzkumníci pořádají VIII.ročník Soutěže průzkumných hlídek
ilustrační foto

Ve dnech 27. až 30. srpna 2018 se uskuteční ve městě Libavá a ve vojenském újezdu Libavá VIII. ročník prestižní Soutěže průzkumných hlídek (RECCE PATROL 2018). Soutěž průzkumných hlídek je komplexní soutěží, která usiluje o prověření nejen dosažených schopností, ale i fyzické připravenosti a psychické odolnosti příslušníků průzkumných jednotek. Současně je prověřena vycvičenost a připravenost k plnění možných bojových úkolů nejen příslušníků bojového, ale i hloubkového, ženijního či dělostřeleckého průzkumu.

Příslušníci průzkumného praporu dislokovaného v posádce Prostějov v součinnosti s klubem 102. průzkumného praporu připravili pro příslušníky Armády České republiky náročný šesti etapový závod. V osmém ročníku soutěže poměří své síly 18 soutěžních týmů. Vedle soutěžních hlídek 102. průzkumného praporu, včetně hlídky aktivních záloh 102. průzkumného praporu jsou zastoupeny soutěžní hlídky ze 4. brigády rychlého nasazení, 7. mechanizované brigády, 13. dělostřeleckého pluku, 15. ženijního pluku a Univerzity obrany. Pozvání do soutěže přijaly a potvrdily i hlídky Ozbrojených sil Slovenské republiky z praporu ISTAR v Prešově.

Soutěž průzkumných hlídek je rozdělena do dvou odlišných částí. První část simuluje výcvik československých dobrovolníků v Anglii v letech 1941 až 1944, kteří prošli výcvikovými základnami v severozápadním Skotsku. Druhá část bude simulovat zasazení do protektorátního Československa.Průzkumné hlídky budou po dobu čtyř dnů plnit úkoly, které si vyžádají překonání vzdálenosti minimálně 100 km v zalesněném terénu. V průběhu závodu budou plnit celkem 23 disciplín, jako například noční orientační přesun, činnost na pozorovacím stanovišti, překonávání vodní překážky, přepad budovy, střelby z ručních zbraní a další disciplíny.

(Zdroj 102. pzpr)

Poslat nový komentář