Nové cykloboxy přibudou v Janáčkově ulici

Nové cykloboxy přibudou v Janáčkově ulici
ilustrační foto

Do položkového rozpočtu činností na údržbu a opravy městského majetku přibudou nové cykloboxy. Umístěny budou v rámci investiční akce „Terminál na autobusovém nádraží na ul. Janáčkova“.

„Konkrétně jde o zajištění provozování a údržby šesti kusů nových cykloboxů, které budou umístěny vedle stávající provozní budovy a veřejných WC na terminálu autobusového nádraží. Jedná se především o zabezpečení jejich pravidelné kontroly, jako je funkčnost, úklid, poškození, vandalismus a zajištění případných záručních a pozáručních oprav,“ uvedl náměstek primátorky Jiří Pospíšil. Jak doplnil, jelikož se jedná o úplně nový specifický druh mobiliáře, je třeba se společností FCC Prostějov, s.r.o. rozšířit stávající Smlouvu pro správu, opravy a údržbu místních komunikací ve městě Prostějov (její součástí je úklid, údržba a opravy autobusových čekáren) o nové rozpočtové položky na zabezpečení pravidelné kontroly a případné opravy cykloboxů.

„Po projednání s vedením společnosti FCC Prostějov jsou náklady na pravidelnou kontrolu stanoviště cykloboxů 1x týdně vyčísleny na 410 Kč (bez DPH) za měsíc, to je celkem 4 920 Kč bez DPH za rok.

„Případné opravy cykloboxů budou řešeny dle potřeby, včetně uplatnění záruky. V případě jejich poškození (vandalismus apod.) budeme postupovat v rámci pojištění majetku města,“ uzavřel Jiří Pospíšil. (red)

Poslat nový komentář