Plumlovský drak slaví jubileum: Dračí lodě se na přehradě objeví už podesáté

Plumlovský drak slaví jubileum: Dračí lodě se na přehradě objeví už podesáté
ilustrační foto
Další fotky: 
Plumlovský drak slaví jubileum: Dračí lodě se na přehradě objeví už podesáté
Plumlovský drak slaví jubileum: Dračí lodě se na přehradě objeví už podesáté

Léto a dračí lodě? Tohle spojení funguje na Plumlovské přehradě již deset let. Tradiční závody 12,5metrových lodí každoročně přilákají na přehradní břehy tisíce diváků. Letos se slaví přesně 10 let od prvních závodů.

“Je to tak, dračí lodě se na Plumlovské přehradě objevily poprvé v roce 2008, kdy to vlastně celé rozjela senátorka Božena Sekaninová. Na první ročník bylo tehdy přihlášeno celkem osmadvacet týmů,” uvedl organizátor závodů Petr Zakopal. “Letošní ročník se koná už tuto sobotu a neděli, tedy 25. až 26. srpna 2018, a přinese vedle osvědčených věcí i několik novinek. Program bude klasický, v pátek jsou tréninky, v sobotu závody velkých lodí a v neděli vyrazí na tratě lodě malé, to je ta novinka,” dodává Zakopal.

Dračí lodě se v posledních letech staly populární letní atrakcí tuzemských vodních ploch. Velká dračí loď má posádku dvaceti lidí, malá pak poloviční počet, u obou je ale potřebný i bubeník a kormidelník. “Každá posádka má zaručeny čtyři jízdy na 200 metrů a jednu na jeden kilometr. Navíc v sobotu i v neděli budeme bojovat o absolutního vítěze mezi nejrychlejšími posádkami,” doplňuje ještě Petr Zakopal.

Další podstatnou novinkou je podle jeho slov po oba dny souběžně běžící dětský víkend se spoustou aktivit, jako je veslování, bumper balls, malování na obličej, aquazorbing, paddleboardy, nafukovací atrakce, letní verze biatlonu, laserové střelnice nebo střelby na terč. Připravena bude i celá flotilla lodí Gumotex a letos historicky poprvé zavítá i firemní posádka této břeclavské firmy. Rodiče budou moci dětem zakoupit hrací dračí kartu, která umožní vstup na 5 nebo 10 libovolných aktivit doprovodného programu nebo vstup na každou aktivitu zvlášť. Dračí karty budou slosovatelné a lze na ně vyhrát ceny za vice než 10 000 Kč. Hlavní cenou bude nafukovací člun Gumotex nebo zapůjčení vozu na víkend od firmy Auto Hlaváček. Po celý víkend bude připraveno bohaté občerstvení, koktejlový bar nebo bar s kávou a také dorazí Palačinky od Blondýnky a nejstarší brněnská čajovna Chajovna.

O popularitě a prestiži dračích lodí na Plumlovské přehradě svědčí i podpora regionálních firem a samospráv. Titulárním sponzorem pro letošní ročník se stala firma Mubea.

“V sobotu i v neděli mezi 14. až 15. hodinou svezeme všechny přítomné děti a děti z dětských domovů na dračích lodích, tak se zastavte. Vyhlášení výsledků a předání cen předpokládáme kolem 18. hodiny,” láká k návštěvě víkendové akce na přehradě Petr Zakopal.

Podrobnosti ohledně programu a možnosti přihlášení najdete webových stránkách www.zaki-sport.cz a aktuální info s novinkami ze zákulisí příprav pravidelně i na stránkách Prostějovského deníku, který je mediálním partnerem Plumlovského draka. Pod stejným názvem nás najdete i na facebooku. (red)

Poslat nový komentář