Hasičku Míšu zasáhl při soutěži proud vody do očí. Lékaři bojují o její zrak

Hasičku Míšu zasáhl při soutěži proud vody do očí. Lékaři bojují o její zrak
ilustrační foto
Další fotky: 
Hasičku Míšu zasáhl při soutěži proud vody do očí. Lékaři bojují o její zrak

Konto Míša, a nejen pro Míšu vzniklo po nešťastné události na hasičských závodech v Ludéřově na Olomoucku. Právě na této soutěži se proud vody, který patřil do terče, dostal plnou silou do očí soutěžící Míši. Momentální stav mladé dívky je takový, že na levé oko vidí zhruba na padesát procent. Pravé oko je po náročné operaci a zhruba za čtyři až šest měsíců bude následovat další operace. Doba léčby je odhadnuta minimálně na jeden rok s nejistým výsledkem.

V obou očích byly poraněny cévnatky a jejich léčbu či operaci nelze uskutečnit nikde na světě. Může se stát, že si tyto orgány poradí sami a zahojí se, takové případy se totiž už také staly. „Jelikož nevíme, jaké pomůcky bude Míša v životě potřebovat, či zda bude možnost zrak operativně vrátit, zřídili jsme pro Míšu sbírku. Děkujeme všem, kteří na níže uvedené číslo transparentního účtu přispějí jakoukoliv částkou,“ uvedl jeden z iniciátorů akce Jaromír Laštuvička.

Veškeré finanční prostředky, které Míša nevyužije, budou v budoucnu použity pro všechny dobrovolné hasiče v České republice, kterým se při požárním sportu stane těžký úraz s trvalými následky a budou k životu potřebovat nějaké pomůcky či operace v zahraničí.

Pokud chcete Míše, a nejen jí, na léčbu přispět, můžete tak učinit na konto: 1117771700/5500, variabilní symbol: 5656. (red)

Foto: FB

Komentáře

:( .. Přeji brzké uzdravení :)

Poslat nový komentář