Polévky se budou opět rozdávat. A hledají se dobrovolníci!

Polévky se budou opět rozdávat. A hledají se dobrovolníci!
ilustrační foto

O února 2016 se u místního nádraží v Prostějově rozdávají vždy po dobu dvou měsíců polévky. V zimním počasí si na nich pochutnávají nejen lidé bez domova, ale i sociálně slabí z řad důchodců a samoživitelek. Projekt pokračuje i v příštím roce, a to hned od 2. ledna.

„Neváhala jsem ani okamžik. Podle ohlasů, které se ke mně donášejí z nejrůznějších komunit, jež této služby využívají, projekt ukončit prostě nejde," sdělila PvNovinkám předsedkyně Okrašlovacího spolku Prostějov Milada Sokolová, která spolu se skupinou tehdejších studentů prostějovských středních škol rozjela.

Ani post náměstkyně primátora, kterou od minulého týdne zastává, jí v rozdávání, jak doufá, nezabrání. „Musím se samozřejmě dovolit pana primátora, jestli mne během obědové přestávky z magistrátu pustí," uvedla.

Nadále tak hledá dobrovolníky, kteří by se rozdávání ujali ve dnech, kdy jí to práce neumožní. „Potřebujeme pár lidí, nejlépe s autem, kteří by byli ochotni věnovat zhruba hodinu a půl svého času, jídlo vyzvednout a rozdat," dodala Sokolová. Kontaktovat ji můžete na e-mailu miladasokolova@seznam.cz. (ber)

Ilustrační foto: ber

Poslat nový komentář