Rocková Mikulášská nadílka se blíží!

Rocková Mikulášská nadílka se blíží!
ilustrační foto

Pokud patříte k příznivcům známých prostějovských kapel Kontakt a Keks, zbystřete! Objeví se opět na pódiu společně, a to v rockové Mikulášské nadílce. Své příznivce uvítají 1. prosince od 20 hodin v KaSCentru v Prostějově. A vy čtěte pozorně, budeme soutěžit o vstupenky!

Kapela KONTAKT

Skupina Kontakt vznikla v roce 1978, kdy parta kluků založila kapelu, která zkoušela v rodinném domku u jednoho z nich.. Zaměřovala se na popové i rockové skladby tehdejší doby tzn. skladby převážně 80. a poději 90. let. Kapela byla plně složena z kluků jedné studentské třídy a absolvovala spousty školních hudebních soutěži a večírku. V roce 1980 se kapela zaregistrovala na tehdejším okresním kulturním středisku, a to pod názvem Kontakt. Zakladateli byli Lubomír Hruban, Josef Štuller a Pavel Hrubý, ke kterým se později přidal bubeník Zdeněk Milar. Po dvou letech hudební činnosti kapely přerušila její dráhu v roce 1982 vojenská služba. Parta se rozdělila a její členové hráli každý zvlášť ve vojenských kapelách. V roce 1984 se Kontakt opět vrací na Prostějovskou hudební scénu a ve stejném složení absolvuje nové hudební přehrávky povolující další její působení. Kontakti na své hudební pouti dorazili do roku 1993, kdy po vzájemné dohodě členů kapela zanikla. K jejímu znovuzrození došlo v roce 2009 na hudební akci Rock Memory of II. na Plumlovské přehradě. Od té doby koncertuje dosud.

Kapela KEKS

I kapela Keks prošla řadou tvůrčích období i změnou názvu. Působila několik let pod politicky nezávadným názvem Rytmus (RTM). Stejně tak jí prošla řada muzikantských veličin. Jednou z nich je bezesporu Tom Somr neboli Starý Viking, dnes známý zejména jako duše festivalu Keltská noc. Kapelníkem Keksů byl v letech 1984 až 1989 a otextoval pro ni kultovní píseň z dílny Bruce Springsteena To se nevrátí. Dnes se při vystoupení na pódiu střídají všichni, kdo kapelou za léta její činnosti prošli, mimo jiné Roman Doležel či Václav Růžička.

Koncert kapel, které se budou střídat po blocích, začne ve 20 hodin. Předprodej vstupenek: Prostějov - hudební nástroje, Kramářská1, tel.: 582 346 869

Poslat nový komentář