V Aleji roku je zástupce z našeho regionu. Hlasujte!

V Aleji roku je zástupce z našeho regionu. Hlasujte!
ilustrační foto

Naše země je protkána tisíci kilometrů silnic, silniček, ulic, polních i lesních cest, parkových promenád a dalších cest. Většinu z nich odnepaměti lemují stromořadí. Oblíbenou alej lze ocenit různým způsobem - jeden z nich nabízí již sedmý ročník ankety Alej roku, kterou již tradičně vyhlašuje spolek Arnika. Prestižní soutěž vznikla ve spolupráci se Zeleným domem Chrudim v roce 2011 a od té doby se zde představily více než dvě stovky alejí z celé České republiky. Letos v ní soutěží dva zástupci našeho regionu.

Zástupcem Prostějovska je hrušková alej do Seloutek. Nominovala ji Zdeňka Hacurová. Na webu se ale vyskytla chyba, Alej roku ji "postrčila" do Jihočeského kraje.  

Alej bude soutěžit ve třech kategoriích - ALEJ ROKU 2018 celostátní soutěž,  ALEJ ROKU V REGIONU 2018 14 regionálních vítězek a  FOTOSOUTĚŽ.  Hlasovat můžete na https://alejroku.cz/2018/hruskova-alej-brana-do-seloutek do 4.1.2019, výsledky budou vyhlášeny v lednu 2019. 

„Arnika  už léta usiluje o ochranu  alejí a stromořadí  kolem cest  po celé republice. Sestavujeme statistiky kácení a vysazování stromů, vyhlašujeme anketu Alej roku, natíráme vybraná stromořadí bezpečnostními reflexními pruhy, bojujeme za konkrétní aleje v ohrožení,“ říká Marcela Klemensová, vedoucí kampaně Zachraňme stromy. (ber)

Foto Zdeňka Hacurová

Poslat nový komentář