Polévky se budou rozdávat již ode dneška

Polévky se budou rozdávat již ode dneška
ilustrační foto

Od února 2016 se u místního nádraží v Prostějově rozdávají vždy  po dobu dvou měsíců polévky. V zimním počasí si na nich pochutnávají nejen lidé bez domova, ale i sociálně slabí  z řad důchodců a samoživitelek. Projekt pokračuje i v tomto roce, a to již od čtvrtka 3. ledna.

„Neváhala jsem ani okamžik. Podle ohlasů, které se ke mně donášejí z nejrůznějších komunit, které této služby využívají, projekt ukončit prostě nejde," sdělila PvNovinkám předsedkyně Okrašlovacího spolku města Prostějova a současná náměstkyně primátora města Milada Sokolová. Ta spolu s tehdejším studentem GJW Janem Šmídou před čtyřmi lety projekt Polévky bezdomovcům rozjela.

Polévky se budou rozdávat od 11:30 hodin po dva měsíce denně mimo nedělí. Zda k nim přibudou třeba buchty, ovoce, sladkosti a další věci, jak tomu bylo v minulých letech, záleží na dárcích.

Milada Sokolová stále hledá dobrovolníky, kteří by se rozdávání ujali ve dnech, kdy jí to práce neumožní. „Potřebujeme pár lidí, nejlépe s autem, kteří by byli ochotni věnovat zhruba hodinu a půl svého času, jídlo vyzvednout a rozdat," dodala Sokolová. (ber)

Ilustrační foto: ber

Poslat nový komentář