Střednědobé plánování rozvoje sociálních služeb je v běhu

Střednědobé plánování rozvoje sociálních služeb je v běhu
ilustrační foto

Rada města Prostějova se na své poslední schůzi, mimo jiné, zabývala projektem Střednědobého plánování rozvoje sociálních služeb na Prostějovsku.

„Projekt je zaměřen na vytvoření Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na období let 2019 - 2021 a vytvoření návrhu akčního plánu jako základní sítě sociálních služeb s metodickou podporou,“ vysvětlil primátor města Prostějova František Jura a doplnil, že v rámci již ukončené analytické fáze byla získána data k nastavení cílů a opatření k zajištění místní a časové dostupnosti sociálních služeb.

„Jedná se prvotně o analýzy k identifikaci problémových oblastí, následně o sociodemografickou analýzu, analýzu potřeb uživatelů sociálních služeb a veřejnosti, analýzu finančních zdrojů v sociálních službách a analýzu potřeb zadavatelů,“ doplnil primátor.

Do funkce předsedy řídící skupiny byla nově jmenována náměstkyně primátora Alena Rašková.

„V současné době jdeme do dalšího kroku, a to do fáze tvorby plánu, kdy podklady pro střednědobý plán rozvoje sociálních služeb jsou tvořeny v jednotlivých pracovních skupinách. Zpracovaný návrh dokumentu pak budeme předkládat k připomínkování odborné i laické veřejnosti,“ uvedla Rašková, která má sociální oblast ve své gesci.

Finální verze střednědobého plánu bude následně, po zmíněném vypořádání připomínek, předložena ke schválení Zastupitelstvu města Prostějova a to nejpozději v měsíci srpnu 2019.

Veškeré zápisy z jednání Řídící skupiny a pracovních skupin spolu s informacemi o projektu jsou uveřejněny na internetových stránkách města Prostějova (https://www.prostejov.eu/), sekce Střednědobé plánování rozvoje sociálních služeb. (red)

Poslat nový komentář