Šampion Jirka Procházka bilancuje. A má plány

Šampion Jirka Procházka bilancuje. A má plány
ilustrační foto

Loňský rok se prostějovskému Jiřímu Procházkovi povedl po stránce sportovní. S tou osobní už to tak dobré nebylo. Velký bojovník tak přehodnocuje své priority. Soutěžit ale bude dál.

Jirko, můžeš zhodnotit minulý rok? Dosáhl jsi řady úspěchů, ale vím, že jsi zažil i velké zklamání...

Minulý rok byl pro mne po stránce sportovní velice úspěšný, stejně jako rok předešlý. Po stránce osobní byl pro mě obrovským zklamáním. Ovšem události a zkušenosti z osobního života trošku změnily mé priority. Už sport neberu, nebo nechci brát, jako úplnou prioritu v mém životě, protože pak ztrácím lidi, které miluji.

 

Co tě čeká letos?

Rád bych vylepšil loňské třetí místo z Mistrovství světa v Las Vegas a sesadil tak úřadujícího krále, který mě tam porazil. Tento rok se koná Mistrovství světa opět v srpnu, a to na Bahamach, což je skvělá destinace a hodně mě láká, protože jsem zde ještě nikdy nebyl.

 

Tvůj sport nepatří k nejlevnějším. Jak jsi na tom s finančním zajištěním?

Pochopitelně, vše se bude odvíjet od sponzorů. Las Vegas byl pro mě osobně nejdražším závodem kariéry, na který padly všechny moje úspory. Sponzory si sháním sám a při té příležitosti se obrátím i na město Prostějov se žádostí o dotaci. Pomohla by mi v reprezentaci našeho města a České republiky. (ber)

Foto: JP

Poslat nový komentář