Podchod pod mostem v Olomoucké ulici je prioritou!

Podchod pod mostem v Olomoucké ulici je prioritou!
ilustrační foto

Zastupitelé budou rozhodovat o podchodu pod mostem v Olomoucké ulici. S přípravou stavební akce se započalo v loňském roce, kdy bylo vypsáno výběrové řízení na zhotovitele stavby, a byla vybrána nevýhodnější nabídka.

„Jedná se o vybudování manipulační plochy, která bude sloužit jak pro opravy mostu, tak také pro průchod chodců a cyklistů pod rušnou komunikací Olomoucká. Touto plochou tak bude eliminováno dopravní nebezpečí pro chodce a cyklisty v této frekventované ulici,“ popsal důvod stavby primátor města Prostějova František Jura s tím, že nejvýhodnější nabídku předložila společnost INSTA CZ s.r.o., Olomouc.

Cena prací činí 4,7 milionu korun (vč. DPH) a stavba má být zahájena v prvním čtvrtletí letošního roku.

„V rámci stavebních prací je nutné provádět i autorský dozor projektanta. Dále je třeba zaplatit pronájem využitých pozemků společnosti Povodí Moravy. V rozpočtu byly na stavbu schváleny finanční prostředky ve výši 3,8 milionu korun a nevyčerpané prostředky ve výši 1,9 milionu korun byly zahrnuty do přebytku hospodaření za rok 2018. Zbývá proinvestovat částku ve výši 1,02 milionu korun (vč. DPH),“ doplnil náměstek primátora Jiří Rozehnal. (red)

Poslat nový komentář