ZOO Olomouc zve na zimní procházku. Za snížené vstupné

ZOO Olomouc zve na zimní procházku. Za snížené vstupné
ilustrační foto
Další fotky: 
ZOO Olomouc zve na zimní procházku. Za snížené vstupné

I v zimě je v zoologické zahradě hodně k vidění. Právě během ní je možné si užít zvířat, která se v létě před pálícím sluncem ukrývají. Snížené vstupné v ZOO Olomouc platí ještě po celý měsíc únor.

Zvířata, která v olomoucké zahradě chovají, jsou za léta strávená v ní mnohdy teplotně adaptovaná. A tak je možné vidět třeba i klokany, jejichž přirozená domovina v Austrálii během roku jistě skýtá zcela jiné teploty, než panují zde v zimních měsících, jak dovádí na sněhu. Klokani mají navíc k dispozici své 1+1 s vyhřívanou podlahou.

Samozřejmě však v zoo dbají na to, aby zvířata, jimž chladné měsíce přirozeností nejsou, nikterak netrpěla. Některá tráví část roku na svých zimovištích – adax, oryx, jisté druhy opeřenců, jiná (jako třeba žirafy) bývají ve své vnitřní ubikaci a ven se chodí podívat jen na omezenou dobu. Opice pobývají taktéž ve svých vytápěných pavilonech.

Naopak makaci červenolící jsou vybaveni hustou srstí a nic jim neschází. Zimu tráví ve výběhu, ale je jim ponechána možnost ukrýt se v přístřešku, v němž je podlaha částečně vyhřívaná podlahovým topením a kde dostávají krmení.

A pak jsou však i zvířata, kterým třeskutá zima nejen sluší, ale i lahodí. Ať už se jedná o tygra usurijského, soby, mandžuské levharty, sovice sněžní, všechny horské kopytníky a jiné. Takže neváhejte a vydejte se na výlet. (red)

Ilustrační foto: ber

Poslat nový komentář