Kroměříž letos nabídne turistickou plavbu po Moravě

Kroměříž letos nabídne turistickou plavbu po Moravě
ilustrační foto

Do Kroměříže to z Prostějova není zas tak daleko. Můžeme jí závidět ledacos, ale snad nejvíc řeku Moravu. Hlavní turistickou atrakcí totiž letos bude turistická plavba.

„Rekreační nebo sportovní potenciál řeky v Kroměříži zatím využívalo jen několik málo vodáckých nadšenců a právě to chceme změnit. Je na čase zabývat se turistickým využitím řeky aktivně, aby v případě výstavby plavební komory v Bělově byla Kroměříž připravena na propojení s Baťovým kanálem,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Přístup k řece a pohodlný nástup a výstup v podobě certifikovaného plovoucího mola zajistí kroměřížská radnice, plavbu samotnou zkušený soukromý provozovatel. „Minimálně od června do konce plavební sezony si mohou zájemci objednat výlet lodí a vydat se v několika okruzích po málo známém středním toku řeky Moravy mezi Kroměříží a Bělovem. Pokochat se budou moci netradičním pohledem na město z vodní hladiny, na kroměřížská nábřeží, poznají okolní přírodu a užijí si zážitek z plavby,“ doplnil Pavel Zrna, vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu.

(Zdroj: mesto-kromeriz.cz)

Poslat nový komentář