Kuřata, rýč nebo vodovodní kohoutek. To jsou Skutečné dárky

Kuřata, rýč nebo vodovodní kohoutek. To jsou Skutečné dárky
ilustrační foto

Rekordních 22,5 milionu korun se loni podařilo organizaci Člověk v tísni vybrat ve sbírce Skutečný dárek, která pomáhá lidem v rozvojových zemích. Za deset let, kdy Češi nákupem certifikátů v nejchudších zemích světa pomáhají, se už podařilo nakoupit pomoc za více než 130 milionů korun. Nejvíce si dárci loni oblíbili certifikáty na kuřata, školní pomůcky nebo kozu.

„Sbírka se těší stále většímu zájmu a jsme za to moc rádi. I loni padla rekordní čísla,“ uvedla Blanka Valentová, která má kampaň Skutečný dárek Člověka v tísni na starosti. Jen za loňský rok se podle ní podařilo nakoupit téměř 45 tisíc certifikátů za 22,5 milionu korun.

Skutečný dárek spustil Člověk v tísni jako internetový obchod s certifikáty věcí, kterých je v rozvojových zemích největší nedostatek. Z jejich nákupu pak organizace potřebným lidem zajistí například pitnou vodu, novou živnost, vzdělání nebo lékařskou péči. Program se zaměřuje na čtyři oblasti – obživu, zdraví, vzdělání a vodu. Právě o oblast obživy, do které patří například i hospodářská zvířata, je podle organizátorů sbírky dlouhodobě největší zájem. „Nejprodávanější byly certifikáty na nákup kuřat, kozy, ryby a ovečky. Z oblasti vzdělání pak školní pomůcky,“ uvedla koordinátorka Člověka v tísni Markéta Jourová.

Pokud se o projektu chcete dozvědět více, podívejte se na www.skutecnydarek.cz.

(Zdroj: www.skutecnydarek.cz)

Poslat nový komentář