Regenerace sídliště Svornosti závisí na souhlasu vlastníků

Regenerace sídliště Svornosti závisí na souhlasu vlastníků
ilustrační foto

O regeneraci sídliště Svornosti ve Vrahovicích se hovoří již několik let. Zatím k ní město nepřistoupilo z jediného důvodu. Souhlas nedali všichni dotčení vlastníci.

„Vyzvali jsme předsedy společenství k zaslání aktualizace názorů obyvatel a k předložení případných podnětů a připomínek,“ popsal v lednu 2018 situaci tehdejší první náměstek primátorky Zdeněk Fišer. Většina obyvatel sídliště tehdy souhlasila s rozšířením parkovacích míst a úpravou centrální komunikace uvnitř sídliště. S touto variantou ovšem nesouhlasili obyvatelé bytového domu 708/15. „Cítí se návrhem nejvíce zasaženi a nepřejí si vedle svého domu parkoviště. Obávají se zhoršení životních podmínek,“ doplnil náměstek Fišer s tím, že regenerace sídliště pro neshodu občanů nebyla zahrnuta do rozpočtu města.

Ani v této chvíli se město ke stavbě nechystá. „Chceme-li realizovat jakoukoli takovou stavbu, je nutný souhlas všech dotčených vlastníků. Pokud není, nemůžeme zahájit ani přípravné práce," sdělil PvNovinkám náměstek primátora Jiří Rozehnal.

Jak ale podotkl, pokud se vlastníci dohodnou, město jim vyhoví a regeneraci sídliště provede. (ber)

Ilustrační foto: MMP

Komentáře

Nejjednodušší je svést to na obyčejné lidi, že to vlastně nechtějí. Zeptal se někdo, jestli by to šlo jinak? Nebo jediný návrh = správný návrh? O regeneraci se mluvilo před více než 5 lety, zatím již některé stromy "přerostly" bytovky, opravené chodníky budou potřebovat novou opravu, a po těch starých to pořád přece nějak jde, senioři, kteří měli cvičit na strojích zřejmě již vymřeli, autem zaparkujete max. u samoobsluhy na Vrahovické... Ale mám velkou naději - tak kolem jara 2022 to bude žhavé téma - pár stovek potencionálních voličů opět sedne na lep tomu, že by se sídliště mohlo zregenerovat. Karel Marhory

Máme sídlo na bydlišti

Poslat nový komentář