Kraj má nový protidrogový plán

Kraj má nový protidrogový plán
ilustrační foto

Olomoucký kraj připravil nový protidrogový plán. Ten počítá s tím, že stejně jako v minulosti se i tentokrát hejtmanství zaměří hlavně na prevenci a mládež. Dokument bude platit od letošku do roku 2022.

„Dobrou zprávou je, že se v minulých letech podařilo celé území kraje pokrýt jednotnou sítí organizací, které se protidrogovou prevencí zabývají. Na druhou stranu musíme například zlepšit jejich financování a zjednodušit složitou administrativní zátěž,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Dalibor Horák.

Kvalitní prevenci u dětí mají podle navrženého plánu zajistit zkušení pedagogové přímo na školách. Osvětové informace se přitom nemají týkat jen tvrdých drog, ale například i alkoholu nebo hazardu. Dokument myslí také na lidi, kteří už závislosti propadli.

„Jedním z našich hlavních cílů je zajištění ambulantních služeb pro závislé osoby, a to v každém okrese našeho kraje,“ dodal Horák.

Protidrogový plán Olomouckého kraje ještě musí schválit krajské zastupitelstvo. Hned poté si ho mohou lidé prostudovat na webových stránkách OLKRAJ.CZ. (red)

Poslat nový komentář