S následky vichru se potýkal cyklista i vlaky

S následky vichru se potýkal cyklista i vlaky
ilustrační foto

V pondělí 11. 3. 2019, kolem tři čtvrtě na šest ráno, došlo na železniční trati mezi obcemi Babice a Mladějovice, k nárazu vlakové soupravy do spadlého stromu, který na trať spadl vlivem povětrnostních podmínek. V době nárazu cestovalo ve vlaku celkem 30 cestujících a dva členové posádky. Při události nedošlo ke zranění žádné osoby, došlo ke škodě na majetku, která zatím nebyla vyčíslena. Alkohol byl u strojvedoucího vyloučen orientační dechovou zkouškou.

K druhé nehodě na kolejích došlo kolem půl jedenácté dopoledne, kdy policisté přijali oznámení o vykolejení vozu nákladní soupravy, k němuž došlo v prostoru kolejiště hlavního vlakového nádraží v Olomouci. Při události nedošlo ke zranění osob. Jak z průběžného šetření vyplývá, nedošlo ani k obecnému ohrožení. Vzhledem k uvedeným skutečnostem si událost převzala k dalšímu šetření drážní inspekce.

V pondělí 11 3. 2019, krátce před půl šesté ráno, přijali policisté oznámení o nehodě na silnici II/570, v katastru obce Olomouc. „Z prvotního šetření vyplývá, že 58letému cyklistovi, který jel ve směru od Nedvězí směrem k ulici Zolova a projížděl tříramennou křižovatku, spadl, vlivem klimatických podmínek, do vozovky strom, který ho zasáhl. Následkem toho upadl cyklista na vozovku. Utrpěl zranění, se kterým byl transportován do nemocničního zařízení," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková. Alkohol byl u něj vyloučen orientační dechovou zkouškou. Hmotná škoda na jízdním kole je odhadována na 1 000 korun. (red)

Ilustrační foto: PČR

Poslat nový komentář