„Stodvojka“ se připravuje do Jordánska

„Stodvojka“ se připravuje do Jordánska
ilustrační foto
Další fotky: 
„Stodvojka“ se připravuje do Jordánska

Příslušníci 102. průzkumného praporu z Prostějova se připravují na mezinárodní soutěž WARRIOR, která každoročně probíhá ve středisku KASOTC (The King Abdullah II Special Operations Training Center) v Jordánsku. „Stodvojkařům“ se tak otevírá další příležitost porovnat síly s jednotkami z celého světa.

I přes mnoho úkolů, které 102. pzpr v současnosti plní, například vyslání příslušníků do jednotky 13. EUTM MALI, je „stodvojka“ připravena reprezentovat AČR v tak prestižní soutěži jakou WARRIOR v Jordánsku bezesporu je.Vlastní soutěž a tedy i příprava na ni, je zejména zaměřena na oblast střelecké přípravy. Neméně důležitou součástí je pak i oblast tělesné, zdravotní, taktické přípravy, ale i zvládání lezeckých technik.Střelecké technice je v přípravě věnována zvláštní pozornost, kde je hlavní důraz položen na pilování detailů v přesnosti a rychlosti střelby. Soutěžní tým zmíněné detaily piluje téměř ve všech střeleckých položkách.

Ve zdravotní přípravě je hlavní důraz položen na poskytnutí první pomoci a transport raněného. Již v minulém ročníku soutěže se figurína zvaná DUMMY (jejíž váha se pohybovala od 70 do 120 k) stala velmi častým společníkem, jak můžeme s nadsázkou říci, jedná se jednu z disciplín „chytni a odnes“. Lezecké techniky se pilují jak na trenažéru Jakub, tak na přírodních stěnách.

(Zdroj: 102. pzpr)

Poslat nový komentář