Postavíme další cyklostezky, říká náměstek Rozehnal

Postavíme další cyklostezky, říká náměstek Rozehnal
ilustrační foto

Prostějov patří k městům s nejhustší sítí cyklostezek, v současné době je postaveno třiatřicet kilometrů cyklostezek. Podle náměstka primátora Jiřího Rozehnala se budují nové a stavby dalších jsou v plánu.

„Aktuálně budujeme podjezd pod Olomouckou ulicí, finišuje příprava cyklostezek na Anenské a na Okružní ulici, tato situace se také velmi rychle zlepšuje a pracujeme na tom, aby byla co nejdříve páteřní síť cyklostezek dokončená," uvedl Rozehnal.

Ještě letos by magistrát chtěl zahájit jeden z připravených úseků v ulici Okružní, v příštím roce chce trasu dokončit celou, plánuje přidat i úseky na Anenské ulici nebo v ulici Pod Kosířem. „Připravujeme i cyklostezky na Určice nebo Seloutky, ale tam situaci komplikují výkupy pozemků, které nejsou v majetku města, respektive neochota majitelů je městu prodat za reálnou cenu. Budeme také plně využívat všechny vypsané dotační tituly na tuto oblast," konstatoval náměstek.

Hodně žádanou cyklostezkou je ta do Mostkovic. Podle dostupných informací má obec na úsek cyklostezky kolem Hloučely, mezi Tichou a Ohrozimskou, vydané stavební povolení a přislíbené dotace.

Asi nejaktuálnější je rekonstrukce Vrahovické ulice. Komunikaci bude v roce 2020 rekonstruovat Olomoucký kraj, který je vlastníkem. V této souvislosti dojde k obnově stávajících metrových cyklopruhů od náměstí Padlých hrdinů až po autobusové nádraží.

Základní představu o plánované výstavbě mohou občané získat z mapy cyklostezek, která každý rok vychází před startem cyklistické sezony na dvoustraně v radničních listech. Aktuální mapa vyjde právě v dubnových radničkách. (ber)

Foto: MMPv

Poslat nový komentář