Prostějov oslaví 30. výročí sametové revoluce

Prostějov oslaví 30. výročí sametové revoluce
ilustrační foto

Sametová revoluce se v Prostějově dočká „svých“ oslav. Radní již k nové akci schválili program.

„Tento nápad jsme projednávali jak ve vedení města, tak jej odsouhlasila rada města spolu s navrhovaným programem. Půjde o novou kulturně společenskou akci, kterou, jak věříme, oslovíme širokou veřejnost,“ uvádí primátor města František Jura.

„Při výběru účinkujících jsme se snažili, aby se program tematicky dotkl jak těch starších, kteří si revoluci pamatují, tak mladé generace. Jistě si v nabídce každý najde to své,“ doufá náměstkyně primátora Milada Sokolová, která program nové, možná i tradice, představuje:

15.00 – 15.15 slavnostní zahájení + „kladení“ věnců, moderátor (Petr Zakopal), státní hymna – živě, slovo primátora

15.15 – 15.45 klavírní koncert – Daniel Jun, prostějovský klavírista, absolvent JAMU

15.45 – 15.50 moderátor – Petr Zakopal, moderátor brněnského rádia

15.50 – 16.50 koncert tří zpěváků - Sofie Fiurášková, vítězka dětské pěvecké soutěže Sanremo Junior, Radim Schwab, operní, operetní a muzikálový zpěvák, absolvent JAMU, Karel Kekeši – prostějovský zpěvák, semifinalista soutěže The Voice (repertoár koncertu tvoří operetní, muzikálové a na základě požadavku i operní skladby)

16.50 – 17.00 slavnostní ukončení, moderátor, závěrečné slovo primátora,

píseň Modlitba pro Martu – živě

„Po celou dobu programu bychom chtěli promítat na LED obrazovce prezentace fotografií od občanů, o které je požádáme, a fotografa Boba Pacholíka, případně fota z archivu města. Svíčky a butony budou rozdávat studenti od půl třetí odpoledne, a to podle zájmu návštěvníků,“ uzavírá Sokolová. (red)

Komentáře

Komouši neskončili na kandelábrech, ale úspěšně se nasomrovali do nových stran. To není na oslavu, ale spíš na pietní akt.

Poslat nový komentář