Symbol stromu propojí expozice jarní Flory Olomouc 2019

Symbol stromu propojí expozice jarní Flory Olomouc 2019
ilustrační foto
Další fotky: 
Symbol stromu propojí expozice jarní Flory Olomouc 2019

Hra světla a stínu, ve které se prolne půvab jarních květin s křehkou krásou skla. Strom jako symbol života a plynutí času… Květinová výstava Flora Olomouc 2019 ve dnech 25. – 28. dubna zve na nevšední ústřední expozici v pavilonu A s názvem „Strom života“. Pavilony G a H budou hostit rozsáhlou expozici bonsají a suiseki. Co dále nabídne letošní Flora Olomouc? Výstavu drobné zahradní mechanizace Hortifarm, Jarní zahradnické trhy a především záplavu jarních květin.

Flora Olomouc 2019 ožije ve dnech 25. – 28. dubna na olomouckém výstavišti. „Hlavní květinová expozice v pavilonu A „Strom života“ zavede návštěvníky do říše snů a fantazie, ve které se prolne krása květin se sklářským uměním. To vše podle návrhu přední české floristky Kláry Franc Vavříkové,“ popsala ústřední expozici její garantka Marie Doleželová. Klára Franc Vavříková je místopředsedkyně Svazu květinářů a floristů ČR a absolventka Zahradní a krajinářské architektury na Zahradnické fakultě MENDELU. Aktivně se věnuje rozvoji floristického oboru, výuce žáků a studentů, podílí se na organizaci floristických soutěží či realizuje instalace květinových výstav. Sama je Mistrem Slovenské republiky ve floristice 2016, Mistrem České republiky 2014 a absolutním vítězem Rosa pragensis 2013.

„V jihovýchodním cípu Smetanových sadů bude historická oranžerie hostit mezinárodní floristickou soutěž a v pavilonech G a H se návštěvníci mohou těšit na výstavu bonsají, rostlin s kouzlem a mnohaletou historií. Bude zde představeno staré umění miniaturizace stromů a jejich pěstování v miskách. Květinové výstavy doplní veletrh zahradní mechanizace Hortifarm za pavilony G a H a Jarní zahradnické trhy,“ doplnila program jarní Flory Doleželová.

Z doprovodného programu se návštěvníci mohou těšit na předváděcí akce floristů v pavilonu A, odborné přednášky v zasedací místnosti Výstaviště Flora Olomouc a kulturní program s Receptářem na Sambě.

Brány výstaviště se pro veřejnost otevřou 25. - 28. dubna, denně od 9.00 do 18.00 hodin. (red)

Poslat nový komentář