O lesopark Hloučela se bude starat nový správce. Místo lesů

O lesopark Hloučela se bude starat nový správce. Místo lesů
ilustrační foto

Doposud byly správci lesoparku Lesy města Prostějova, s.r.o., nově půjde o společnost FCC, s.r.o. Prostějov. Rada města Prostějova schválila ukončení spolupráce s dosavadním správcem a zahájení dalšího pronájmu se správcem novým.

Smlouva mezi statutárním městem Prostějovem jako pronajímatelem a společností Lesy města Prostějova, s.r.o. jako nájemcem na pronájem pozemků, které jsou součástí biokoridoru Hloučela, za účelem údržby a péče o pronajaté pozemky byla uzavřena v roce 2012.

„Nyní se na nás obrátil jednatel této společnosti Tomáš Vrba se žádostí o ukončení smlouvy. Vzhledem k tomu, že rozsah požadovaných udržovacích prací v biokoridoru Hloučela již přesahuje rámec zmiňované smlouvy a možnosti společnosti, navrhuje ukončení spolupráce dohodou,“ uvedl primátor města Prostějova František Jura.

Statutární město Prostějov má v současnosti další záměry s využitím části biokoridoru Hloučela, například jde o vybudování areálu pro disc golf.

„Nastalou situaci budeme řešit rozšířením “Smlouvy pro správu a údržbu veřejné zeleně, dětských hřišť, sportovišť, mobiliáře a botanické zahrady“ uzavřené v roce 2016 mezi městem Prostějovem a společností FCC Prostějov, s.r.o. Obsahem změny závazku formou dodatku bude rozšíření rozsahu údržby zeleně o předmětné části lesoparku Hloučela. Roční náklady na údržbu zeleně v těchto částech lesoparku odhadujeme na 600 tisíc korun (bez DPH),“ doplnil první náměstek primátora Jiří Pospíšil s tím, že jde o dodatečné služby, které nijak nemění povahu původní veřejné zakázky. Jejich hodnota je nižší než limit pro nadlimitní veřejnou zakázku a současně nižší než 10 procent původní hodnoty závazku.

„Rozlohou se jedná o zhruba dvě třetiny lesoparku Hloučela, který je především v úseku od ulice Kostelecká směrem na západ hodně navštěvován občany města k oddychu a sportu (nová cyklostezka). V dodatku smlouvy půjde především o ošetření stromů, tedy o zdravotní, výchovný a bezpečností řez stromů, instalace bezpečnostních vazeb, inventarizace dřevin, kácení stromů, výsadba stromů a keřů,“ uzavřel Pospíšil. (red)

Ilustrační foto: ber

Poslat nový komentář