Práce v Plumlovské probíhají podle harmonogramu

Práce v Plumlovské probíhají podle harmonogramu
ilustrační foto

Práce v Plumlovské ulici v Prostějově probíhají v souladu s harmonogramem a po jednotlivých etapách. Činnosti jsou z hlediska skladby stejné, jen se liší jejich intenzita dle charakteru příslušné etapy, například hustotou zasíťování, počtem vjezdů či přípojek.

„Na všech úsecích proběhne rekonstrukce chodníků, rekonstrukce veřejného osvětlení, obnova zeleně, nové parkovací plochy, vznikne zavlažovací systém zelených ploch a stromů, přeložka plynovodu, přeložka telefonních kabelů, pokládka chrániček pro optické sítě. Rekonstrukcí projdou i autobusové zálivy, komunikace a její odvodnění," uvedl náměstek primátora Jiří Rozehnal.

Lidé se také často dotazují na parkovací místa. „Všechna legální parkovací místa zůstanou zachována a celkový počet se zvýší. Nepovolená parkovací místa, která jsou takzvaně načerno - respektive v rozporu se stanoviskem orgánů státní správy nebudou a nemohou být obnovena," konstatoval Rozehnal.

Při výměně sítí došlo ke kácení řady vzrostlých stromů. „Bohužel byly v minulosti vysazeny bez koncepce či výsadbového plánu na místech, pod nimiž vedou jednotlivé inženýrské sítě. V tomto případě při výměně sítí musí být stromy odstraněny," dodal náměstek s tím, že rekonstrukce ulice však počítá s tím, že bude vysazeno kolem osmdesáti nových stromů a 7 000 keřů. (red)

Ilustrační foto: ber

Komentáře

Nejlepší jsou ty hlásné trouby radnice co mají vysvětlit nevysvětlitelné.........haha

Poslat nový komentář