Rada města opět podpoří dopravně výchovné akce. Finančně

Rada města opět podpoří dopravně výchovné akce. Finančně
ilustrační foto

Na podporu bezpečnosti a prevence kriminality poskytne Prostějov 40 tisíc korun. Ty umožní odboru dopravy mimo jiné organizačně zajistit pořádání celostátně vyhlašovaných dopravních soutěží jako jsou Dopravní soutěž mladých cyklistů, Děti, pozor, červená a dalších. A rovněž pořídit propagační materiál pro výchovné akce pořádané v rámci prevence v oblasti bezpečnosti silničního provozu.

Pořádání soutěží s dopravní tematikou a organizace výchovných akcí je součástí prevence v oblasti bezpečnosti silničního provozu. Tuto prevenci je město Prostějov, jakožto pověřená obec s rozšířenou působností, povinno ze zákona provádět.

„Nehledě na zákonnou povinnost jsme skutečně rádi, že můžeme v této oblasti pomáhat. Finanční prostředky jsou určeny na úhradu nákladů spojených s pořádáním soutěží a výchovných akcí a dále pro nákup propagačních předmětů pro preventivní činnost v oblasti bezpečnosti silničního provozu. Z částky 40 tisíc půjde 30 tisíc na nákup materiálu potřebného pro zajištění dopravních soutěží, na nákup cen pro vítěze a na nákup propagačního materiálu preventivního charakteru a 10 tisíc na nákup občerstvení pro účastníky dopravních soutěží,“ konkretizovala náměstkyně Alena Rašková. (red)

Ilustrační foto: ber

Poslat nový komentář