Plavby Olomouc zahájily pátou sezonu. Turisty čeká řada novinek

Plavby Olomouc zahájily pátou sezonu. Turisty čeká řada novinek
ilustrační foto

Už pátým rokem brázdí řeku Moravu v hanácké metropoli loď Marie Terezie. Poznávací a zážitkové plavby Olomoucí pokračují i v době, kdy koryto řeky prochází rekonstrukcí. Kvůli stavbě protipovodňových opatření v centru města byly přesunuty na nový, neméně atraktivní úsek. Vyplouvá se z přístaviště U Vodníka na Nových Sadech.

„Od historie a památek se přesuneme k poznávání přírodních krás, proto jsme novou plavbu pojmenovali Poznávací plavby přírodní Olomoucí. V nabídce máme i vícehodinové plavby na úseku třikrát delším, než byl ten historický. Chystáme školní výlety a nově přibudou i příměstské tábory. Novinkou je také to, že se budeme starat o zdejší zázemí s občerstvením, takže se naši návštěvníci před plavbou či po ní mohou náležitě občerstvit. Samozřejmě nás opět čeká nespočet kulturních akcí a setkání napříč generacemi,“ upřesnil za organizátory Šimon Pelikán.

První plavby byly zahájeny v sobotu 13. dubna. Každodenní plavby probíhají v rozsahu, na který jsou návštěvníci zvyklí už z loňska. Veškeré informace najdou zájemci na stránkách www.plavbyolomouc.cz.

Pod Plavby Olomouc patří i pojízdný OLOŠLAP, který letos poprvé vyjel už na konci března. Stejně jako v letech předchozích, také tentokrát jsou v nabídce tradiční soukromé i historické jízdy s výkladem. Chybět nebudou ani novinky.

„Ve spolupráci s městem připravujeme během poznávacích jízd možnost prohlídky Krytu civilní obrany a také jedno velké překvapení, na jehož odhalení si musí turisté ještě chvilku počkat,“ dodal Šimon Pelikán.

V srpnu navíc znovu proběhne festival Řeka má duši. Dějištěm bude osvědčené jezírko ve Smetanových sadech. Aktivity finančně podpořil Olomoucký kraj.

(Zdroj: olkraj.cz)

Poslat nový komentář