Pracujeme na regeneraci sídliště Moravská, vzkazují radní

Pracujeme na regeneraci sídliště Moravská, vzkazují radní
ilustrační foto

Zastupitelstvo na posledním zasedání schválilo Projekt regenerace veřejných prostranství na sídlišti Mozartova v Prostějově.

Projekt zpracovaný společností CAD PROJEKT PLUS, s.r.o., Prostějov řeší lokalitu o rozloze zhruba 5,8 hektarů vzdálenou asi 2,4 km od centra města s 36 bytovými domy, ve kterých je celkem 478 bytů (počet obyvatel zhruba 1 022 osob).

„Návrh regenerace byl, tak jako obvykle, projednán na dvou veřejných projednáních s občany lokality a dále na dvou setkáních s předsedy společenství. Koncept řešení vycházel mimo jiné z vyhodnocení ankety občanů (celkem 83 odpovědí). V průběhu zpracování projektu se řešila mimo jiné absence hřiště pro míčové hry. Jednou z možností je využití stávajících sportovišť v areálu aquaparku. Ve výhledu je navržen v řešeném území dvoupodlažní parkovací dům pro 44 aut s možností sportoviště na střeše objektu,“ popsal primátor František Jura.

Předpokládané náklady na realizaci navržených úprav sídliště jsou odhadovány na celkovou částku cca 53,2 milionu korun (bez DPH) a realizaci úprav je navrženo rozdělit do čtyř etap. Zpřesňující informace k nákladům na realizaci budou známy až po dokončení kompletní projektové dokumentace stejně jako rozdělení území do etap. Na část první etapy – úprava a rozšíření příjezdové cesty ul. Moravská (včetně parkoviště) již bylo vydané stavební povolení.

„Projekt se také zabývá i začleněním prvků smart cities, například navrhuje místa pro dobíjení elektromobilů, solární zastřešení některých parkovacích stání i zelené předstěny,“ doplnil náměstek primátora Jiří Rozehnal. (red)

Komentáře

Nacistické zrůdy

Poslat nový komentář