Keltskou noc čeká spousta výjimečných zážitků. Přijďte jí popřát!

Keltskou noc čeká spousta výjimečných zážitků. Přijďte jí popřát!
ilustrační foto
Další fotky: 
Keltskou noc čeká spousta výjimečných zážitků. Přijďte jí popřát!

Mezinárodní hudební festival Keltská noc se letos koná už po osmnácté. K významnému milníku její historie jí 19. a 20. července přijede do kempu Žralok Plumlov pogratulovat na 150 umělců z osmi zemí světa. O hlavní hvězde Sharon Shannon jsme již informovali, dnes představíme další interprety.

Cisal Pipers

Keltská folková kapela Cisal Pipers pochází ze severní oblast Itálie Emilia-Romagna a byla založena na podzim 2004. Její hudba vychází z jejich vášně pro hudební nástroj dudy a z pečlivého výzkumu rozsáhlého historického, hudebního, populárního a tradičního repertoáru střední a severní Evropy, včetně Itálie.

Radim Zenkl & Europick

Radim Zenkl je světově proslulý český muzikant žíjící od roku 1988 v USA, vítěz soutěže US National Mandolin Championship a v USA je po něm pojmenován nový styl hry na mandolínu - tzv. ‘zenkl style’.

Sliotar

Unikátní a fenomenální skupina z Dublinu, hvězdná stálice Keltské noci, která zdobí KN bez přerušení 17 let! Hudba Sliotaru je samotný kořen tradiční irské lidové kultury. Není třeba mnoho slov, stačí jen poslouchat tři skvělé hudebníky, a užít si jejich energický projev. (ber)

Poslat nový komentář