Skupina GOTTFRIED opět zahraje v Určicích

Skupina GOTTFRIED opět zahraje v Určicích
ilustrační foto

Již druhý Benefiční koncert německé rockové skupiny GOTTFRIED se uskuteční v pátek 14. června 2019 ve 20 hodin v Parku Určice. Tentokrát si spolu s ní zahraje prostějovská kapela BEZSOUCITU. Výtěžek ze vstupného je opět určen pro dětské popáleninové centrum v Brně.

A jak to vlastne všechno začalo?

„Není to nic nového, už v roce 2010 dostal můj otec, známý pod přezdívkou „Indián“, nápad, že se s kapelou GOTTFRIED vydáme do Česka. Kluci souhlasili, slovo dalo slovo, a v červnu 2011 jsme se vydali do Holubic na motorkářský sraz, kde poprvé kapela Gottfried zahrála. V tu dobu nás jelo jen pár osobních aut. A protože se všem trip do Česka zalíbil, tak se rok na to výlet opakoval. V roce 2013 se už jelo z Německa do Česka velkým autobusem, hrálo se v Praze, v Ostravě na Stodolní, také na přehradě u Valáška či U Posledního Mohykána ve Vojtěchově... A po čtyřleté pauze, kdy kapela Gottfried objela Mnichov, Bremen, Hafen, Lörrach, si tato parta lidí řekla, že by mohli udělat opět Czech tour. A když se mne provozovatel Parku Určice Marek Nadymáček zeptal, jestli by kluci z Německa nemohli zahrát právě v Určicích, řekl jsem, proč ne? Všechno se dá domluvit...

A právě v Parku Určice vznikl nápad na Benefiční koncert a opět to byl můj otec „Indián“, kterého napadlo věnovat sbírku na dětské popáleninové centrum v Brně,“ napsal nám jeden z organizátorů Lukáš Trávníček.

A tak jedna dobrá myšlenka dostala zelenou. Kluci zajeli do Brna osobně a bylo jasné, že všechno nabralo ten správný směr a mohlo se začít s přípravou. „To znamenalo hlavně hodně času – psaní e-mailů, telefonické hovory, osobní jednání atd. I když hodně věcí zařizuji, nejsem organizátorem této akce sám, velký dík patři taky Markovi. Organizátory je pak celý tým lidí kolem, přátelé a spousta dalších, bez jejichž podpory by žádná akce nebyla,“ dodal ještě Lukáš.

Připomeňme si ještě loňský rok. To s kapelou GOTTFRIED hrála prostějovská skupina Klementův Lazaret. „Bez nich by to nebylo ono a patří jim velký dík. Děkujeme také Prostějovským novinkám, které nás podporovaly a fandily nám. Opravdu velký dík pak patří Janu Vařekovi, který na akci zapůjčil (a opět zapůjčuje) vše potřebné k ozvučení obou kapel. Speciální poděkování posíláme také Martinovi za luxusní práci za mixážním pultem,“ říká Lukáš Trávníček.

Pro dětské popáleninové centrum se loni vybralo 31 700 Kč. Administrativní práce kolem darování finanční částky byla pro organizátory poměrně dost náročná, proto tento rok upřednostní raději věcný dar a za vybranou částku nakoupí potřebné věci pro malé pacienty popáleninového centra.

„Spolu s Markem Nadymáčkem děkujeme všem za podporu, účast a jakékoliv se podílení na této dobročinné akci pro dobrou věc. Jsme totiž přesvědčeni, že každá, byť sebemenší akce na pomoc dětem, i kdyby to mělo být jen na jednu hračku, má prostě smysl,“ dodal Lukáš.

V příštím článku se dozvíte něco bližšího o obou kapelách a také o silných strojích, které budou při koncertu k vidění. Protože, jak tvrdí Lukáš Trávníček, na rockovém koncertě nemohou chybět milovníci silných strojů, a ti, ač mnohdy drsného vzhledu, mají vždy srdce na správném místě.

(ok, LT)

Poslat nový komentář