Rekonstrukce ulic Trávnická a Sokolská je v přípravě. Z obou zmizí kostky

Rekonstrukce ulic Trávnická a Sokolská je v přípravě. Z obou zmizí kostky
ilustrační foto

Prostějov bude mít další opravenou komunikaci. Prvním krokem vedoucím k její rekonstrukci je projektová dokumentace (PD) pro provádění stavby. Radní proto schválili zadání formou výzvy jednomu zájemci na zpracování PD pro provádění stavby, a to společnosti ALFAPROJEKT OLOMOUC, a.s..

„Půjde o další rekonstrukci tohoto typu v Prostějově. Tato investiční akce obsahuje obnovu vozovky, křižovatky „Hvězda“, chodníků, vytvoření parkovacích pruhů, nové veřejné osvětlení, regeneraci zeleně a stavbu podzemních kontejnerů na tříděný odpad. Bude rovněž provedena přeložka kabelového vedení nízkého a vysokého napětí,“ nastínil primátor města Prostějova František Jura.

Do projektové dokumentace se pustí společnost ALFAPROJEKT OLOMOUC, a.s., která předložila cenovou nabídku na vypracování PD DPS, včetně rozpočtu ve výši 423 500 korun (včetně DPH).

„Tato firma jako zpracovatel všech předešlých stupňů projektové dokumentace disponuje všemi potřebnými vstupními daty, znalostmi a informacemi, které jsou pro realizaci nezbytné. Proto jsme se obrátili právě na ni,“ vysvětlil výběr náměstek primátora Jiří Rozehnal a doplnil, že v návrhu rozpočtu statutárního města Prostějova na letošní rok jsou na předmětnou akci vyčleněny finanční prostředky ve výši jeden milion korun.

Dalším výdajem je úhrada nákladů na provedení vynucené přeložky nízkého a vysokého napětí E.ON Česká republika, a to zhruba ve výši 690 tisíc korun. (red)

Ilustrační foto: MMPv

Komentáře

Šla by získat jedna dlažební kostka z prostoru startu Havránkova memoriálu z prostředka Trávnické? Myslím si, že tenhle kus historie města by neměl být zničený.... Třeba v část silnice z dlažebních kostek starého Masarykova okruhu byla položena jako přístupová cesta do hotelu GRID na Masarykově okruhu jako památka na tento původní předválečný okruh.

Škoda,tzv Pišťákova dálniční žula z důvodu šetření byla velká rarita.Za to asi má tu cenu.

A co Fišer,ten už se nechlubí a nevytahuje?Krysa zalezla?

Poslat nový komentář