DBA prázdniny opět lovila hříšníky na silnicích

DBA prázdniny opět lovila hříšníky na silnicích
ilustrační foto

Ve čtvrtek a v pátek 4. a 5. července 2019 od dopoledních do podvečerních hodin proběhla na silnicích Prostějovska místní část druhé etapy celorepublikové dopravně bezpečnostní akce „Prázdniny“ . (I. etapa proběhla ve dnech 28. a 30. června 2019). V průběhu akce policisté zkontrolovali 659 vozidel a jejich řidičů. Při tom zjistili 70 přestupků a jeden trestný čin.

Celkem 66 přestupků policisté vyřešili na místě uložením pokut v příkazním řízení v souhrnné výši 31 500 korun. Nejčastějším zjištěným přestupkem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti jízdy v celkem 18 případech a nevyhovující technický stav vozidla v 16 případech. Ve dvou případech přestupce nesouhlasil s vyřešením přestupku na místě a v jednom měl sedmačtyřicetiletý řidič pozitivní test na látku amphetamin/metamphetamin. Všechny tři případy budou k dořešení oznámeny příslušnému správnímu orgánu.

„Při kontrole v pátek v 11:20 hodin pak policisté při kontrole Fiatu v ulici Daliborka v Prostějově zjistili, že jeho devětačtyřicetiletý řidič má rozsudkem Okresního soudu v Prostějově uložen čtyřletý zákaz řízení všech motorových vozidel. Tento zákaz má muži skončit až v listopadu roku 2021. Pro své jednání je tak řidič podezřelý z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za ten mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta,“ doplnil informaci policejní mluvčí František Kořínek. (red)

Ilustrační foto: ber

Poslat nový komentář